Nu har vi satt laget inför 2022

Stort tack för förtroendet att bli omvald som ordförande detta viktiga valår 2022. Under förra året så satte vi grunden och jag vill tacka styrelsen för ett bra arbete. Politikutvecklingsarbete är gjort, hemsidan har lanserats, ny skylt har monterats utanför lokalen, kläder är inköpta och planeringen för valet är igång.

Nu är ju allt politiskt arbete ett lagarbete och vi är ett bra lag som tillsammans kommer att göra det vi kan under året. Valrörelsen har för egen del redan startat. Moderaterna finns i Markbladet, på facebook, på twitter, på skärmar runt om i kommunen och på nätet. Ser ni ett Moderat budskap så prata om det på jobbet, med grannen, runt köksbordet eller på stan. Alla som tycker att vi har bra åsikter är våra bästa kampanjare för en valvinst. Tillsammans når vi längre.

Jag hoppas och önskar att ni är lika intresserade som jag av att byta ut styret i Marks kommun så vi kan driva trygg Moderat politik framöver. Förra perioden så satsade vi på att kräva mer bostäder av Marks Bostad – nu skördar vi. Det är många som bygger och vill bygga i Mark, nu när vi visar att vi tror på oss själva. Nu har vi en majoritet som skördar frukterna och tar åt sig äran. Då är dags för oss Moderater att se till människorna. Byggnationen löper på och planer tas fram, men verksamheterna fungerar inte lika bra. Det är innehållet i verksamheterna som ska vara tryggt och som du som invånare ska vara trygg med att kommunen levererar.

Kommunen har en viktig uppgift att fylla med de ”mjuka” frågorna och den verksamhet som dagligen bara ska fungera på ett tryggt och rättssäkert sätt. Moderaternas väg framåt för kommunen är att den ska bli en serviceorganisation med myndighetsutövning och inte tvärtom. En serviceorganisation där personalen är otroligt viktig för att det ska fungera.

Jag pratar om innehåll som kunskap i skolan med en lugn miljö där både personal och elever känner sig sedda och trygga.
Jag pratar om trygghet inom omsorgen där de som behöver stöd och hjälp ska känna en trygghet i att kommunen levererar det som har beslutats.
Jag pratar om bemötande och återkoppling av frågor och beslut.
Jag pratar om att hålla rent och snyggt i stadsmiljön för att känna en stolthet och trygghet i samhället.
Jag talar om att finnas där för ungdomarna och hjälpa dom hitta sin egen ”grej”, utan att de riskerar att hamna i gäng eller kriminalitet.
Jag talar om att vi alla tillsammans skapar upplevelser och engagemang för att fortsätta utveckla Mark till den bästa platsen att bo på i Sverige.

Den 11 september är det val! Fram till dess så behöver vi alla Moderata röster för att vinna valet.
Jag lovar att göra det jag kan och tillsammans så vinner vi.

Hälsningar
Ann Iberius-Orrvik
ordförande

Lämna en kommentar